Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ti-ai propus la un moment dat sa infiintezi un SRL?

Nimic nu e mai stresant decât momentul în care trebuie să depui dosarul de înființare SRL, viitoarea formă legală sub care vei factura și încasa roadele activitatilor tale. Dar acest moment este stresant datorita lipsei de cunoștințe și din nesiguranță.In acest sens, s-a lansat o noua platforma care infiinteaza firme online in doar 5 minute!

Mulți dintre antreprenorii care  decid să-si infiinteze o firmă optează pentru înființare SRL. Acesta este cel mai răspândit mod de infiintare a  societăților din țara noastră și una dintre cele mai avantajoase, întrucât răspunderea este limitată. Dacă  ai decis să-ți faci propria ta afacere, noua platforma este alegerea perfecta!

Societatea cu răspundere limitată (SRL) reprezintă cea mai frecventă formă de organizare. Aceasta este o formă legală de firma care are o răspundere limitată, atât în fața legii, cât și față de asociati. Infiintare SRL este cel mai ieftin mod prin care poate fi înființată o firmă și asta pentru că nu este necesar un capital social  mare, ci unul în valoare de 200 de lei. În plus, Infiintare SRL este o formă de societate comercială mai flexibilă și mai potrivita pentru un proprietar unic sau un număr maxim de 50 de membri, asociați și administratori. Pentru înființare SRL, pot fi alese, în obiectul de activitate, toate codurile CAEN posibile  fără restricții, societatea fiind ușor de autorizat și fără prea mari costuri în oricare dintre activitățile existente.

Cele mai citite articole

Înființarea unui SRL este reglementată de Legea societăților nr.31/1990, cu modificări (Legea nr.163/2018, Legea nr.102/2020). Pentru deschiderea unui SRL, este necesar un capital social minim de 200 de lei, iar numărul de asociați este limitat la 50. Asociații răspund, în caz de insolvență, doar cu patrimoniul înregistrat al societatii, fără să  fie luate în considerare bunurile personale. În cazul infiintarii unei  societăți de către un asociat unic, valoarea aportului va fi stabilită pe baza unei expertize de specialitate.

În cazul în care, într-o infiintare SRL, părţile sociale sunt ale unei singure persoane, aceasta, în calitate de asociat unic, are drepturi şi obligaţii ce revin, potrivit legii, adunării generale a asociaţilor. Mai mult, dacă la înființare SRL, asociatul unic este administrator, îi revin şi obligaţiile prevăzute de lege pentru calitatea aceasta.

De ce acte infiintare SRL ai nevoie?

Chiar dacă procedura nu este simplă, nu este dificil să obții  aceste documente necesare pentru înființare SRL. Dosarul care trebuie  depus la Oficiul Registrului Comerțului trebuie să conțină:

 • Cererea de înregistrare, disponibilă pe site-ul ONRC;
 • Anexa 1 privind înregistrarea fiscală și, dacă este cazul, Anexa 2 privind investiția străină, disponibile pe site-ul ONRC;
 • Declarația pe propria răspundere a asociaților;
 • Dovada verificării disponibilității și rezervării firmei și acordul pentru utilizarea denumirii, dacă este cazul;
 • Actul constitutiv al societății;
 • Contractul de sediu social, de închiriere, leasing imobiliar, comodat sau alt tip de contract, după caz;
 • Extrasul de cont care dovedește depunerea capitalului social;
 • Actele de identitate ale fondatorilor, administratorilor;
 • Specimenul de semnătură al administratorului/administratorilor firmei;
 • Declarație privind beneficiarul real al persoanei juridice, disponibilă pe site-ul ONRC;
 • Dovezile privind plata tarifului legal.

 Înființarea unui SRL este un proces de scurtă durată. În doar 3-5 zile lucratoare de la depunerea la ONRC, vei primi documentele necesare pentru demararea activității economice. Însă, după ce primesti certificatul de înregistrare fiscală, mai ales dacă ești pe inceput de drum în mediul de business, este indicat să nu omiți verificarea clienților și a furnizorilor, dar și analiza concurenței, ca să  limitezi riscul de a dezvolta afaceri păguboase chiar de la intrarea pe piață.

Cele mai citite articole