Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

În casele creștine există două variante de a pune icoanele. Fie există un colț dedicat acestora, fie sunt așezate în fiecare cameră. În orice caz este bine să avem măcar o iconiță în fiecare încăpere.

Noi nu ne rugăm la icoana în sine ci trebuie să avem mereu în vedere că icoana este un mijloc ce ne aduce mai aproape de Dumnezeu și sfinți și ne ajută să ne concentrăm mintea și sufletul asupra rugăciunii. Icoanele sunt sfințite și ne ajută să ne imaginăm pe cei reprezentați în pictura icoanei și de aceea vom avea grijă mereu și de locul unde le amplasăm.

Icoanele nu sunt obiecte decorative și de aceea ele nu trebuie alese în funcție de valoarea lor ornamentală, ci valoarea lor în cadrul rugăciunii. Icoanele se amplasează într-un loc mai retras din casă, un loc dedicat rugăciunii, orientat obligatoriu spre partea de Est a încăperii. Chiar dacăîn casă există un singur loc dedicat icoanelor, acestea nu trebuie să fie foarte numeroase. În momentul în care ne distrage atenția de la rugăciune, ne dăm că sunt prea multe.

Cele mai citite articole

Când ne uităm la o icoane cu sfinti trebuie să ne putem concentra la sfântul pe care îl înfățișează ea fără a fi distrași de culoare, formă și material. De aceea vom alege să deținem un anumit număr de icoane, în funcție și de dimensiunea spațiului alocat pentru acest loc de închinare. Putem alege să punem și câte o icoană în fiecare încăpere, acest lucru fiind stabilit de fiecare familie în parte, după cum dispun de spațiu sau după cum preferă fiecare. 

Icoanele cu Mântuitorul și Maica Domnului sunt unele dintre cele mai potrivite cadouri pe care le poți face. Ele arată că înveți despre credința ortodoxă și ești dispus s-o împărtășești celor din jur. De asemenea, aceste icoane te ajută să te conectezi la o putere mai mare atunci când faci rugăciuni sau când te lupţi cu problemele vieţii.

Icoanele ortodoxe sunt unele dintre cele mai importante obiecte religioase și sunt purtătoare de semnificație spirituală. Ele ne ajută să ne închinăm lui Dumnezeu și Maicii Domnului și, în același timp, sunt o adevărată binecuvântare pentru cineva care le primește. Dacă vrei să faci un cadou cu adevărat special pentru cineva, o icoană ortodoxă este cea mai potrivită alegere!

Cele mai citite articole