Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
acnee

Introducere

Acnee este o boală cauzată de infecția porilor din piele. Boala poate apărea în orice parte a corpului, dar cel mai adesea afectează fața, gâtul, pieptul și spatele. Acnee poate fi neplăcută și poate cauza disconfort, mâncărime sau iritație a pielii. Acesta poate împiedica persoana respectivă să se simtă bine, să socializeze și să își creeze o încredere în sine puternică. Există mai multe tipuri de acnee, care pot fi clasificate în funcție de vârstă, severitate și locație.

Acnee Infantilă

Acnee infantilă sau și denumită acnee juvenilă, este cea mai comună formă de acnee. Această formă de acnee apare în general la copii între 2 și 12 ani. Acest tip de acnee se manifestă prin apariția unor pete roșii, mici, adesea dureroase pe față, gât, piept și spate. Acest lucru poate fi cauzat de fluctuații hormonale din organismul copilului și de producția excesivă de sebum. Acest lucru poate provoca blocații pielii și deseori poate fi însoțit de mâncărimi și inflamații. Acest tip de acnee trece de obicei înainte ca copilul să împlinească vârsta de 16 ani, dar uneori poate persista până la vârsta adultă.

Acnee Comună

Acneea comună este cea mai comună formă de acnee la adulți. Acest tip de acnee se manifestă prin pete roșii și umflături, deseori însoțite de mâncărimi și dureri. Acestea sunt adesea localizate pe față, gât, piept și spate și sunt cauzate de inflamația porilor și a țesutului sebaceu din jurul acestora. Acest tip de acnee poate fi cauzat de stres, dietă, produse cosmetice, schimbări ale nivelului de hormoni și chiar de transpirație. Acesta poate fi tratat cu ajutorul medicamentelor, produselor cosmetice speciale și chiar prin terapii. Cu toate acestea, acest tip de acnee poate persista pe o perioadă lungă de timp și poate fi nevoie de tratament medical.

Acnee Hormonală

Cele mai citite articole

Acnee hormonală sau și denumită acnee adultă, este cea mai comună formă de acnee la adulți. Acest tip de acnee se manifestă prin apariția unor pete roșii, mici, adesea dureroase pe față, gât, piept și spate. Acesta este cauzat de fluctuațiile hormonale care se petrec în organismul adultului. Acestea pot fi cauzate de stres, dietă, produse cosmetice și chiar de transpirație. Acesta poate fi tratat cu ajutorul medicamentelor, produselor cosmetice speciale și chiar prin terapii, dar este important să se înțeleagă cauzele pentru a se putea trata eficient acest tip de acnee.

Acnee Conglobată

Acnee conglobată sau și denumită acnee nodulară, este cea mai severă formă de acnee. Această formă de acnee se caracterizează prin apariția unor pete mari, roșii, adesea dureroase, care se formează în profunzimea pielii, deseori însoțite de umflături. Acest tip de acnee poate fi cauzat de infecția bacteriană a porilor pielii, de fluctuațiile hormonale și de stres. Acesta poate fi tratat cu ajutorul medicamentelor, produselor cosmetice speciale sau chiar prin terapii, dar cea mai importantă parte a tratamentului acestei forme de acnee este prevenirea complicațiilor și a cicatricilor.

Acnee de Peeling

Acnee de peeling sau denumită și acnee mecanică, este o formă de acnee cauzată de peelingul și exfolierea excesivă a pielii. Această formă de acnee se manifestă prin apariția unor pete rosii, mici, adesea dureroase pe față, gât, piept și spate. Acest lucru poate fi cauzat de folosirea excesivă a produselor cosmetice, a produselor chimice de curățare și a exfoliantelor. Acesta poate fi tratat cu ajutorul medicamentelor și produselor cosmetice speciale, dar cea mai importantă parte a tratamentului acestei forme de acnee este prevenirea folosirii excesive a produselor cosmetice și a produselor chimice de curățare.

Concluzie

Există mai multe tipuri de acnee, fiecare cu propriile caracteristici și modalități de tratament. Diagnosticarea corectă și tratarea acestor afecțiuni în mod corespunzător sunt esențiale pentru reducerea disconfortului și a riscului de complicații. Este important să se ia în considerare severitatea acestei afecțiuni și să se consulte medicul înainte de a începe tratamentul. Acesta poate recomanda medicamente, produse cosmetice și terapii speciale pentru a trata acest tip de acnee și pentru a preveni complicațiile.

Cele mai citite articole