Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
becuri

tipuri de becuri

Becul este unul dintre cei mai vechi inventii din lume si totodata unul dintre cele mai bune. Becurile sunt folosite de mult timp pentru a lumina casele si alte spatii. Cu toate acestea, in zilele noastre, exista o varietate de tipuri de becuri disponibile pe piata, astfel incat sa poata fi selectata cea mai buna optiune pentru locatia dvs. Acest articol a fost scris pentru a va oferi mai multe informatii despre tipurile de becuri disponibile.

Becuri incandescente

Becurile incandescente sunt tipul cel mai vechi de becuri si sunt produse din sticla sau material plastic. Acestea sunt cunoscute pentru lumina puternica si eficienta energetica redusa. Becurile incandescente sunt disponibile in mai multe forme si dimensiuni, inclusiv bulbii cu capsula de gaze si bulbii cu filament. Acestea sunt, de asemenea, disponibile in mai multe culori si intensitati.

Becuri cu halogen

Becurile cu halogen sunt de asemenea becuri incandescente, dar sunt produse dintr-un material special care le face mai eficiente din punct de vedere al energiei. Becurile cu halogen produc o lumina mai puternica decat becurile incandescente obisnuite si sunt recomandate pentru aplicatii de iluminat general si decorativ. Acestea sunt, de asemenea, disponibile intr-o varietate de forme si dimensiuni.

Becuri fluorescente

Becurile fluorescente sunt un tip de becuri produse din sticla sau material plastic. Acestea sunt cunoscute pentru eficienta lor energetica mare si lumina placuta. Becurile fluorescente sunt disponibile in mai multe forme si dimensiuni si sunt, de asemenea, disponibile intr-o varietate de culori si intensitati. Acestea sunt, de asemenea, recomandate pentru aplicatii cum ar fi iluminatul general si decorativ.

Becuri LED

Cele mai citite articole

Becurile LED sunt o optiune foarte moderna si sunt produse din material plastic. Acestea sunt cunoscute pentru eficienta energetica ridicata si lumina foarte placuta. Becurile LED sunt, de asemenea, disponibile in mai multe forme si dimensiuni si sunt, de asemenea, disponibile intr-o varietate de culori si intensitati. Acestea sunt recomandate pentru aplicatii precum iluminatul general si decorativ.

Becuri de joasa tensiune

Becurile de joasa tensiune sunt un tip de becuri produse din material plastic sau sticla. Acestea sunt cunoscute pentru lumina placuta si eficienta energetica ridicata. Becurile de joasa tensiune sunt disponibile in mai multe forme si dimensiuni si sunt, de asemenea, disponibile intr-o varietate de culori si intensitati. Acestea sunt recomandate pentru aplicatii precum iluminatul ambiental si iluminatul decorativ.

Becuri cu vapor de sodiu

Becurile cu vapor de sodiu sunt produse din sticla sau material plastic si sunt cunoscute pentru lumina puternica si eficienta energetica ridicata. Acestea sunt disponibile in mai multe forme si dimensiuni si sunt, de asemenea, disponibile intr-o varietate de culori si intensitati. Acestea sunt recomandate pentru aplicatii precum iluminatul industrial si iluminatul decorativ.

In concluzie, exista o varietate de tipuri de becuri disponibile pe piata. Fiecare tip de bec are un scop diferit si sunt potrivite pentru aplicatii specifice. Prin urmare, este important sa evaluati nevoile dvs. si sa selectati un bec care sa se potriveasca acestora.

Cele mai citite articole