Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
bonsai

Introducere

Bonsai este un stil de cultivare a plantelor care se practica de mii de ani in Japonia, dar care acum este recunoscut si pretuit in intreaga lume. Acest stil de agricultura implica tunderea si modelarea ramurilor plantelor, precum si alte tehnici de crestere, pentru a obtine un aspect dorit. Din acest motiv, exista mai multe tipuri de bonsai, fiecare cu un design si forma caracteristici. Acest articol va oferi informatii detaliate despre cele mai populare tipuri de bonsai, oferind in acelasi timp sfaturi utile pentru a le cultiva.

Clasificarea

In general, bonsai sunt clasificate in functie de specia din care fac parte, de dimensiunea lor si de forma lor. Cele mai comune tipuri de bonsai sunt arbusti si copaci, desi exista si alte plante, cum ar fi ficus, mirt sau trandafir. De asemenea, anumite bonsai sunt clasificate in functie de stilul in care sunt cultivate. Cele mai populare stiluri sunt brosajul, bolul, cascadele, literati, forestiere si multi-stiluri.

Cascada

Bonsai cascada au un design care sugereaza imaginea unei cascade, cu ramuri care coboara spre pamant. Acest stil de bonsai este foarte popular in Japonia si necesita multa atentie si intretinere. Pentru a realiza aceasta forma, este necesar sa se planteze un arbore intr-un vas de dimensiuni mici, astfel incat radacinile sa creasca si sa se intinda pe pamant. Apoi, ramurile trebuie sa fie taiate, ceea ce va permite formarea unui trunchi subtire si a unei ramuri de sus care se va intinde spre partea de jos, pentru a crea iluzia unei cascade.

Brosaj

Brosajul este unul dintre cele mai simple stiluri de bonsai si se bazeaza pe prezentarea unui trunchi cu ramuri mai mici si frunze. Pentru a realiza aceasta forma, se recomanda sa se planteze un arbore intr-un vas de dimensiuni mici. Apoi, frunzele si ramurile vor trebui taiate pentru a se modela trunchiul. Pentru a obtine un efect de brosaj mai profund, se recomanda modelarea trunchiului cu ajutorul unor materiale speciale, cum ar fi degetul degetelor sau lutul.

Bol

Cele mai citite articole

Bolul este un stil de bonsai extrem de popular, care se caracterizeaza prin formarea unui trunchi cu ramuri care se intind in sus si in lateral. Pentru a obtine aceasta forma, se recomanda plantarea unui arbore intr-un vas de dimensiuni mici. Apoi, se recomanda tunderea ramurilor si modelarea trunchiului cu ajutorul unor materiale speciale, cum ar fi degetul degetelor sau lutul. Acest stil de bonsai poate fi decorat si cu obiecte de arta, cum ar fi statuete sau ornamente.

Literati

Literati este un stil de bonsai care se caracterizeaza prin prezentarea unui trunchi alungit cu ramuri care se intind catre sus. Pentru a obtine acest stil, se recomanda plantarea unui arbore intr-un vas de dimensiuni mici. Apoi, se recomanda tunderea ramurilor si modelarea trunchiului cu ajutorul unor materiale speciale, cum ar fi degetul degetelor sau lutul. Acest stil de bonsai poate fi decorat cu elemente decorative, cum ar fi statuete sau ornamente.

Forestiere

Forestierul este un stil de bonsai care se caracterizeaza prin modelarea unui grup de arbori, pentru a crea iluzia unui padure. Pentru a obtine acest stil, se recomanda plantarea mai multor arbori intr-un vas de dimensiuni mici. Apoi, se vor face taieri si se vor modela trunchiurile, folosindu-se materiale speciale, cum ar fi degetul degetelor sau lutul. Acest stil poate fi decorat cu elemente decorative, cum ar fi statuete sau ornamente.

Multi-stiluri

Multi-stilurile sunt un stil de bonsai care se caracterizeaza prin combinarea mai multor stiluri, inclusiv cascade, brosaj, bol, literati si forestiere. Pentru a obtine acest stil, se recomanda plantarea mai multor arbori intr-un vas de dimensiuni mici. Apoi, se vor face taieri si se vor modela trunchiurile, folosindu-se materiale speciale, cum ar fi degetul degetelor sau lutul. Acest stil poate fi decorat cu elemente decorative, cum ar fi statuete sau ornamente.

Conclusion

Acesta a fost un scurt ghid despre cele mai populare tipuri de bonsai si stilurile lor. Fiecare tip si stil necesita o intretinere adecvata si o atentie deosebita. Prin urmare, este important sa se cunoasca toate detaliile inainte de a incerca sa se cultive un bonsai. De asemenea, exista mai multe carti si ghiduri care pot fi utilizate pentru a se obtine informatii despre cultivarea bonsai si despre alte forme de intretinere a acestora.

Cele mai citite articole