Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
familie

Tipuri de familie

Familia este una dintre cele mai importante structuri sociale si poate lua mai multe forme. Astazi, cuplurile se casatoresc mai tarziu si, in multe cazuri, familiile nu mai sunt structurate in mod tradițional. Unele dintre tipurile de familie pe care le întâlnim in prezent includ familiile bazate pe traditie, familiile recomposite, familiile monoparentale si familiile din comunitatile LGBTQ.

Familiile bazate pe traditie

Familiile bazate pe traditie se numesc adesea familii traditionale sau nucleare si includ un tata, o mama si copiii. Acestea sunt tipul cel mai comun de familie si includ familiile in care parintii au fost casatoriti si au crescut copiii impreuna. Aceste familii se bazeaza pe traditiile si valorile religioase, precum si pe legile civilizatiei.

Familiile recomposite

Familiile recomposite sau familiile moderne sunt formate dintr-un parinte, un nou partener si copiii parintilor. Acestea pot fi rezultatul divorțului parintilor, dar pot fi, de asemenea, formate de familii care au parinti care nu au fost niciodata casatoriti. Aceste familii sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de familii consolidate sau familii fidele. Acestea pot fi, de asemenea, formate din mai multe generatii.

Familiile monoparentale

Cele mai citite articole

Familiile monoparentale se numesc, de asemenea, familii single parent sau familii single. Acestea sunt formate dintr-un singur parinte care creste copiii. Acestea pot fi rezultatul divortului, decesului parintilor sau chiar alegerii unui parinte de a creste copiii singur. Acestea sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de familii recesive.

Familii din comunitatile LGBTQ

Familiile din comunitatile LGBTQ sunt familiile care sunt alcatuite din parteneri din acelasi sex. Acestea pot fi familiile reconstituite, formate din parteneri casatoriti din acelasi sex, sau familii monoparentale formate dintr-un partener din acelasi sex care creste copiii. Aceste familii sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de familii same sex.

Conclusion

Exista mai multe tipuri de familie in prezent, inclusiv familiile bazate pe traditie, familiile recomposite, familiile monoparentale si familiile din comunitatile LGBTQ. Aceste familii au nevoi speciale si pot fi subiectul unor conflicte datorate diferentelor culturale, religioase sau de orientare sexuala. Pentru a se asigura ca aceste familii sunt tratate cu respect si acceptate de catre societate, este important ca cei din afara familiei sa inteleaga aceste diferente si sa ofere suportul necesar.

Cele mai citite articole