Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
piele

Iritatiile pielii

Iritatiile pielii sunt afectiuni temporare care pot provoca mancarime, roseata, arsuri sau uscare. Acestea pot aparea in urma expunerii la alergeni, factori de mediu sau produse cosmetice. Iritatiile pielii apar in toate etapele vietii, de la copilarie si pana la varsta maturitatii. Acestea pot fi usoare, moderate sau severe, precum si acute sau cronice. Tratamentul depinde de gravitatea afectiunii si dureaza de la cateva zile pana la cateva saptamani.

Tipuri de iritatii ale pielii

Iritatiile pielii pot fi clasificate in mai multe tipuri, in functie de cauza lor. Printre cele mai comune tipuri de iritatii ale pielii se numara:

Dermatita de contact

Dermatita de contact este o afectiune inflamatorie care apare atunci cand pielea contacteaza un alergen sau un produs cosmetic. Simptomele includ mancarime, roseata, arsuri si uscarea pielii. In cazuri severe, pot aparea vezicule si eruptii cutanate. Tratamentul pentru aceasta afectiune consta in evitarea contactului cu alergenul sau produsul cosmetic si in aplicarea de creme hidratante.

Dermatita seboreica

Dermatita seboreica este o afectiune inflamatorie a pielii care afecteaza scalpul, obrajii, fruntea si zona din spate a urechilor. Aceasta afectiune poate fi cauzata de stres, schimbari hormonale sau factori de mediu. Simptomele includ mancarime si descuamare. Tratamentul include folosirea produselor speciale pentru scalp si aplicarea cremelor cu corticosteroizi.

Eczema

Cele mai citite articole

Eczema este o afectiune inflamatorie cronica a pielii care poate fi cauzata de alergeni, stres, factori de mediu sau produse cosmetice. Aceasta afectiune poate provoca mancarimi, roseata, arsuri si vezicule. In cazuri severe, pot aparea cruste si descuamari. Tratamentul poate fi unul medicamentos si necesita folosirea de creme hidratante si medicamente pentru reducerea iritatiilor.

Urticaria

Urticaria este o afectiune inflamatorie a pielii care poate fi cauzata de alergeni sau de stres. Simptomele includ mancarimi, roseata si vezicule. Tratamentul consta in evitarea contactului cu alergenii si folosirea de medicamente pentru reducerea iritatiilor.

Acneea

Acneea este o afectiune inflamatorie a pielii care poate fi cauzata de hormoni, stres sau produse cosmetice. Simptomele includ puncte negre, puncte rosii si pustule. Tratamentul include folosirea de produse speciale pentru piele si evitarea produselor cosmetice care pot irita pielea.

Iritatiile pielii sunt afectiuni destul de comune si pot fi cauzate de alergeni, factori de mediu sau produse cosmetice. Acestea pot fi usoare, moderate sau severe si poate fi necesar un tratament pentru ameliorarea simptomelor. Printre cele mai comune tipuri de iritatii ale pielii se numara dermatita de contact, dermatita seboreica, eczema, urticaria si acneea. Tratamentul depinde de gravitatea afectiunii si poate include folosirea de creme hidratante, medicamente si produse speciale pentru piele.

Cele mai citite articole