Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
muste

Tipuri de muste

Cele mai comune tipuri de muste

Mustele sunt insecte volatile cu aripi moi care se gasesc in toate regiunile lumii. Au trupuri mici, de dimensiuni variabile, si aripi colorate. Exista peste 120.000 de specii de muste, ceea ce inseamna ca exista mai multe tipuri de muste decat orice alt insect. De asemenea, pot fi clasificate in doua categorii principale, in functie de caracteristicile lor: domiciliu si silvic.

Mustele de domiciliu

Mustele de domiciliu sunt cea mai comuna specie de muste si au tendinta de a trai in interiorul cladirilor. Sunt atrase de sursele de alimentare, cum ar fi gunoiul, resturile alimentare, uleiul usor si resturile din bucatarie. Aceste muste sunt numite uneori "Muste de bucatarie", deoarece sunt foarte abundente in aceasta zona. De asemenea, pot fi clasificate in mai multe subcategorii in functie de caracteristicile lor si de habitatul lor.

Musca albastra

Musca albastra este probabil cel mai cunoscut tip de musca domestic si se deosebeste prin culoarea sa aurie sau maronie si prin aripile transparente. Acestea sunt foarte rezistente si se pot adapta unor conditii de habitat diferite. Musca albastra prefera de obicei zonele insorite din interiorul locuintei si se hraneste cu alimente putrezite, precum fructele si legumele. Musca albastra se inmulteste foarte repede si poate provoca numeroase boli, de aceea este important sa se ia masuri pentru a se proteja de aceasta specie de musca.

Mustea de bucatarie

Mustele de bucatarie sunt foarte comune si au albastru-negru sau albastru-verzui. Aceste muste prefereaza sa se hraneasca cu produse alimentare, produse de patiserie si bauturi alcoolice. De asemenea, se pot hrani cu produsele de curatare si produse cosmetice. Acest tip de musca se inmulteste foarte repede si poate face rau sanatatii. De aceea, este esential sa se ia masuri pentru a preveni infestarea cu muste de bucatarie.

Mustea de gospodarie

Cele mai citite articole

Mustele de gospodarie sunt destul de mari si au culoarea gri-verzui sau gri-albastru. Aceste muste prefera sa se hraneasca cu alimentele uleioase si uscate, precum carnea, produsele de patiserie, biscuitii si produsele de curatare. De asemenea, se pot hrani cu animalele moarte si cu grasimile. Acestea sunt unele dintre cele mai rezistente muste si pot supravietui sub o multime de conditii extreme. Mustele de gospodarie pot fi periculoase pentru sanatate, de aceea este important sa se ia masuri pentru a preveni infestarea cu aceste muste.

Mustea de depozit

Mustele de depozit sunt foarte mici, avand dimensiuni de pana la 5 mm. Acestea sunt mai putin comune decat celelalte tipuri de muste si sunt de obicei de culoare gri-albastra. Aceste muste se hranesc cu diverse alimente, cum ar fi produsele de patiserie, produsele de curatare, produsele de coca-cola si produsele alimentare uscate. Mustele de depozit nu sunt la fel de periculoase pentru sanatate ca alte tipuri de muste, insa pot crea un disconfort pentru cei care locuiesc in apropiere.

Mustea de gunoi

Mustele de gunoi sunt printre cele mai comune tipuri de muste si sunt foarte rezistente. Acestea au albastru-verzui si se hranesc cu resturile de alimente, gunoiul si produsele de curatare. Aceste muste se pot inmulti foarte repede si pot contamina alimentele, ceea ce poate fi periculos pentru sanatate. Mustele de gunoi sunt, de asemenea, un reprezentant important al unei posibile infestari cu alte insecte, cum ar fi gandacii de bucatarie.

Mustea de silvica

Mustele de silvica sunt foarte mici si au culoarea gri-albastra. Acestea se gasesc in mod obisnuit in padurile, gradinile si zonele selvatice. Mustele de silvica se hranesc cu fructele, legumele si alte produse alimentare. Acestea sunt, de asemenea, foarte rezistente si se pot adapta unor conditii precare. Mustele de silvica nu sunt la fel de periculoase ca alte tipuri de muste, insa pot provoca disconfort pentru cei care locuiesc in apropierea lor.

Conclusion

Mustele sunt insecte foarte comune si se gasesc in toate zonele lumii. Exista mai multe tipuri de muste, acestea fiind impartite in doua categorii principale: mustele de domiciliu si mustele silvice. Fiecare specie de musca are caracteristicile sale unice, inclusiv modul in care se hranesc si se inmultesc. Unele tipuri de muste, cum ar fi mustele albastre, mustele de bucatarie si mustele de gunoi, pot fi periculoase pentru sanatate, de aceea este important sa se ia masuri pentru a preveni infestarea cu aceste muste.

Cele mai citite articole