Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
ochi

Tipuri de ochi

Ochii sunt considerati cea mai expresiva parte a corpului uman, reflectand sentimentele si starea de spirit. Exista o varietate de tipuri si culori de ochi, care ofera fiecarui individ unicitatea, caracterul si personalitatea sa. Acest articol va explora cateva dintre cele mai comune tipuri de ochi.

Ochi caprui

Ochii caprui sunt cei mai comuni tipuri de ochi din lume. Ochii caprui sunt variabili in nuanta, de la un bleumarin intens la un mov deschis, si in general au o deschidere neregulata in diametru. Ochii caprui sunt gravitati spre melanina, si arata adesea ca o cafea cu lapte in combinatie. Acesti ochi sunt, de asemenea, caracterizati de usoara reflectare a luminii cauzata de secretia lor crescuta de melanina in jurul pupilului.

Ochi verzi

Ochii verzi sunt, de asemenea, destul de rari, cu o procentare de doar 2-5% din populatia globala. Ochii verzi provin in cele mai multe cazuri din ochi maro sau caprui, precum si din ochi albastri, care se datoreaza activarii unei gene speciale numita genele gey. Un nivel ridicat al unui pigment numit lipocalina verde cauzeaza culoarea verde inconfundabila si luminoasa a acestor ochi.

Ochi albastri

Cele mai citite articole

Ochii albastri sunt cei mai putin comuni, si sunt caracterizati de o nuanța de albastru-gri intens și uneori de un strat interior albastru-violet. Acestia sunt cauzati de o cantitate extrem de scazuta de melanina in jurul pupilului, si sunt frumos luminoşi in lumina directa. Ele sunt de obicei clare, curate și expresive, și adesea au un efect hipnotic.

Ochi maro

Ochii maro sunt cel mai comun tip de ochi intalnit, si sunt caracterizati prin prezenta unui nivel crescut de melanina in jurul pupilului. Ochii maro sunt variabili in nuanta, de la un maro deschis la un maro inchis. Acestia sunt caracterizati, de asemenea, de nuante adanci si luminoase la lumina directa si sunt adesea greu de ignorat.

Ochi ametist

Ochii ametist sunt, de asemenea, cunoscuti sub numele de ochi violete sau albastre-violete si sunt, de asemenea, destul de rari. Acestia sunt, de obicei, un amestec de ochi albastri si ochi caprui, si sunt caracterizati prin prezenta unui strat interior viu albastru-violet. Ochii ametist sunt adesea luminoşi și fermecători, avand un aspect profund și iubitor.

In cele din urma, exista o varietate de tipuri si culori de ochi. Fiecare tip are propriile sale caracteristici unice, ceea ce face sa fie usor de recunoscut și de iubit. Fiecare tip de ochi este frumos și unic în felul lui.

Cele mai citite articole