Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
pechinezi

Tipuri de pechinez

Pechinezul este un caine popular, iubit pentru aspectul sau, spiritul sau jucaus si devotamentul sau fata de familia sa. Pechinezii sunt caini robusti care se pot potrivi diferitelor stiluri de viata si au o varietate de culori, dimensiuni si forme. Acesta este un animal de companie ideal si sunt disponibili in mai multe varietati, fiecare cu trasaturi unice.

Caracteristici comune

Chiar daca exista diferente intre tipurile de pechinez, acestea au anumite caracteristici comune. Toate tipurile de pechinez sunt cunoscute pentru blana lor lunga si densa, parului lor mov sau galben, urechile lor aplatizate si corpul lor rotunjit. Unele varietati au urechile mai mari sau mai mici, parul mai moale sau mai dur sau culori mai inchise.

Varietatile de pechinez

Exista o varietate de tipuri de pechinez, cu trasaturi unique fiecare. Fiecare tip de pechinez poate avea dimensiuni si caracteristici diferite si poate fi mai potrivit pentru un anumit stil de viata. Iata o lista cu tipurile de pechinez:

Pechinezul Standard

Pechinezul Standard este cel mai comun tip de pechinez. Acestia au inaltimea de 9-11 inchi si cantaresc intre 8 si 16 lire sterline. Blana lor este de obicei de culoare maro deschis sau crem si poate avea fire mai lungi sau mai scurte. Parul lor este mai des si se bucura de atentia si grija.

Pechinezul Imperial

Pechinezul Imperial este similar cu Pechinezul Standard, cu exceptia dimensiunilor. Acestia au o inaltime mai mica, intre 5 si 8 inchi si cantaresc intre 4 si 8 lire sterline. De asemenea, parul lor este mai scurt si mai moale decat parul pechinezului standard.

Pechinezul de Tibru

Cele mai citite articole

Pechinezul de Tibru are trasaturi similare cu cele ale Pechinezului Standard, cu exceptia parului lor mai lung. Parul lor poate ajunge pana la lungimea genunchilor si poate sa apara in culori precum mov, galben sau alb. Acestia au inaltimea intre 9 si 11 inchi si cantaresc intre 8 si 16 lire sterline.

Pechinezul de Cresta

Pechinezul de Cresta are un aspect unic datorita parului lor des. Parul lor este diferit decat al celorlalte tipuri de pechinez si creste de la cresta capului si se intinde pana pe spate si pe urechi. Acestia au inaltimea intre 8 si 11 inchi si cantaresc intre 8 si 16 lire sterline.

Pechinezul Lion

Pechinezul Lion are un aspect unic datorita parului lor scurt si cret. Acestia au inaltimea intre 8 si 11 inchi si cantaresc intre 12 si 16 lire sterline. Blana lor este de obicei galbena sau maro si poate fi usor aspra la atingere.

Pechinezul Miniatur

Pechinezul Miniatur este cel mai mic tip de pechinez si este foarte popular datorita dimensiunilor sale mici. Acestia au inaltimea intre 5 si 8 inchi si cantaresc intre 5 si 8 lire sterline. Blana lor poate fi de orice culoare si poate fi linsa sau ondulata.

Deoarece exista o varietate de tipuri de pechinez, este important sa alegeti unul care sa se potriveasca stilului tau de viata. Este important sa iei in considerare dimensiunile, blana si stilul de viata al pechinezului inainte de a lua o decizie. Daca luati in considerare aceste lucruri, puteti lua o decizie informata si puteti alege pe cel mai bun prieten pentru familia dvs.

Cele mai citite articole