Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
plosnite

Introducere

Plosnitele sunt insecte neplacute care se gasesc des in casele si locuintele noastre. Ele sunt membri ai familiei Cimicidae si au un ciclu de viata complex, care poate duce la infestarea locuintei noastre. Exista mai multe tipuri de plosnite, fiecare avand propriile sale caracteristici si semne, astfel incat sa poata fi identificate cu usurinta. In acest articol, vom discuta despre principalele tipuri de plosnite, inclusiv caracteristicile lor, locurile in care se pot gasi si metodele prin care se pot trata.

Tipuri de plosnite

Principalele tipuri de plosnite sunt: plosnitele de pat, plosnitele de culcus, plosnitele de mucegai si plosnitele de alimente. Fiecare dintre aceste tipuri de plosnite are caracteristici specifice care le fac usor de identificat.

Plosnitele de pat

Plosnitele de pat sunt, probabil, cele mai comune tipuri de plosnite. Aceste insecte sunt de culoare maro inchis si au picioare foarte lungi. Plosnitele de pat sunt, in general, de dimensiunea unei linte, insa pot ajunge pana la dimensiunea unui bob de mazare. Aceste insecte traiesc in saltele si perne si se hranesc cu sangele gazdelor lor, care sunt, in general, oamenii. Acestea pot fi, de asemenea, gasite in zonele usor accesibile ale patului, cum ar fi prelata sau lateralele patului.

Plosnitele de culcus

Plosnitele de culcus sunt alte tipuri de plosnite care apar adesea in casele noastre. Aceste insecte sunt de dimensiunea unei linte si sunt de culoare alba sau maro deschis. Plosnitele de culcus traiesc in zona de culcus si se hranesc cu excrementele animalelor. Ele pot fi gasite in jurul acestor zone si pot fi identificate usor. Plosnitele de culcus sunt, de obicei, incomode, dar nu sunt capabile sa transmita diferite boli.

Plosnitele de mucegai

Cele mai citite articole

Plosnitele de mucegai sunt, de asemenea, un alt tip de plosnite care se gasesc in locuintele noastre. Acestea sunt de culoare maro sau neagra si se hranesc cu mucegai si fungi. Plosnitele de mucegai se pot gasi in zonele umede din locuinta si sunt, de obicei, inofensive. Cu toate acestea, consumul lor poate duce la diferite simptome gastrointestinale, precum greata si varsaturi.

Plosnitele de alimente

Plosnitele de alimente sunt, de asemenea, un alt tip de plosnite care se gasesc in locuintele noastre. Acestea sunt, de obicei, de dimensiunea unei linte si sunt de culoare alba sau maro deschis. Plosnitele de alimente se hranesc cu materii organice si produse alimentare. Acestea pot fi, de obicei, gasite in zonele usor accesibile ale bucatariei, cum ar fi gurile de ventilatie si canalele de evacuare.

Tratament

Exista mai multe metode prin care se pot trata infestarile cu plosnite. Acestea pot include utilizarea produselor chimice, precum insecticidele, sau a metodelor naturale, precum aburarea si aspirarea. De asemenea, se poate folosi o solutie de impregnare, care poate bloca accesul insectelor la sursele lor de hrana si ajuta la reducerea numarului de plosnite. Este important sa se urmeze intocmai instructiunile producatorului sau sa se ceara sfatul unui specialist inainte de a folosi un dezinfectant sau un insecticid.

Concluzie

In concluzie, plosnitele sunt insecte neplacute care pot fi gasite in casele si locuintele noastre. Exista patru principale tipuri de plosnite: plosnitele de pat, plosnitele de culcus, plosnitele de mucegai si plosnitele de alimente. Fiecare tip de plosnita are propriile sale caracteristici care o fac usor de identificat. Exista mai multe metode prin care se poate trata o infestare cu plosnite, inclusiv produse chimice si metode naturale.

Cele mai citite articole