Tipuri de pronume

Ce sunt pronumele

Pronumele sunt parti esentiale ale limbii romane si sunt folosite pentru a face referire la persoane, lucruri sau idei. Ele sunt adesea folosite pentru a nu fi nevoie sa se repete aceeasi persoana sau acelasi lucru in vorbire. Pronumele sunt parti de vorbire care pot fi folosite ca substantiv sau ca adjectiv si pot varia in functie de persoana, numar, gen sau caz. Acestea pot fi mai bine intelegute prin exemple.

Tipuri de pronume

Exista patru tipuri principale de pronume care sunt definite de referinta lor la persoana care vorbeste, la persoana pe care se face referire si la tipul de referinta pe care o fac. Acestea sunt: pronume personale, pronume posesive, pronume de intarire si pronume demonstrative.

Pronume personale

Pronumele personale stau la baza unei conversatii si fac referire la persoane. Acestea sunt eu, tu, el, ea, noi, voi si ei. Pronumele personale se pot referi la persoana care vorbeste (e.g. eu, noi) sau la persoana pe care se face referire (e.g. tu, el). Acestea sunt considerate a fi pronume personale intrucat se refera la persoana care vorbeste sau la persoana pe care se face referire.

Pronume posesive

Cele mai citite articole

Pronumele posesive fac referire la posesia. Acestea sunt folosite pentru a arata posesia sau proprietatea cuiva. Acestea sunt: meu, al meu, mei, noua, al tau, al lui, al ei, al nostru, al vostru, al lor. Acestea sunt considerate pronume posesive deoarece arata posesia sau proprietatea cuiva.

Pronume de intarire

Pronumele de intarire se refera la punctul de vedere al persoanei care vorbeste. Acestea sunt folosite pentru a intari o afirmatie sau o opinie. Acestea sunt: mine, tau, lui, ei, noi, voi, lor. Acestea sunt considerate pronume de intarire deoarece arata punctul de vedere al persoanei care vorbeste.

Pronume demonstrative

Pronumele demonstrative se refera la obiectele in raport cu locul si cu timpul vorbirii si se folosesc pentru a face referire la anumite persoane, lucruri sau idei. Acestea sunt: aceasta, acela, acest, aceea, acestea, aceia, acestia, al acesta, al acela, al acestei, al acelei, al acestor. Acestea sunt considerate pronume demonstrative deoarece fac referire la anumite persoane, lucruri sau idei.

Concluzie

Pronumele sunt parti esentiale ale limbii romane si sunt folosite pentru a face referire la persoane, lucruri sau idei. Exista patru tipuri principale de pronume care sunt definite de referinta lor la persoana care vorbeste, la persoana pe care se face referire si la tipul de referinta pe care o fac. Acestea sunt: pronume personale, pronume posesive, pronume de intarire si pronume demonstrative. Fiecare dintre aceste tipuri de pronume au caracteristici specifice care le fac usor de recunoscut si de folosit in limbajul cotidian. Prin cunoasterea acestor tipuri de pronume si a diferentelor dintre ele, vorbitorii de limba romana pot sa se exprime mai bine si sa obtina rezultate mai bune atunci cand comunica.

Cele mai citite articole