Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
scris

Scrisul cursiv

Scrisul cursiv este modul cel mai comun de scris si cea mai comuna forma de scriere folosita de elevi si adulti. Acesta consta in formarea literelor prin conexiunea lor intre ele, ceea ce face ca aceste litere sa fie placute la vedere si sa permita scrierea mai rapida. Scrisul cursiv poate fi folosit pentru a scrie scrisori, eseuri sau alte documente de scris. Scrierea cursiva poate fi inclusa si in notele de calcul, diagrama si alte proiecte de birou.

Scrisul printat

Scrisul printat se refera la scrisul literelor individuale in forme diferite si cu aspectul blocat. Acest tip de scris este folosit adesea de copii in varsta de gradinita si prescolari pentru a-si invata formele literelor. Scrisul printat este, de asemenea, folosit pentru proiectele de birou, reprezentand o forma mai usoara si mai rapida de a scrie decat scrierea cursiva. Cu toate acestea, scrisul printat nu are aceeasi valoare artistica ca scrierea cursiva.

Scrisul de mana libera

Scrisul de mana libera se refera la scrisul de mana fara un model sau forma pre-existenta. Acest tip de scris poate fi folosit pentru a scrie poezii, povesti sau alte forme de documente artistice. De obicei, scrisul de mana libera implica folosirea de cuvinte si elemente grafice pentru a crea un model artistic. Acest tip de scris poate fi folosit si pentru a crea documente de birou sau scrisori, dar nu este folosit atat de des ca scrisul cursiv sau printat.

Scrisul cu stilou

Cele mai citite articole

Scrisul cu stilou se refera la scrisul realizat cu ajutorul unui instrument numit stilou. Acesta poate fi folosit pentru a scrie litere, cuvinte sau chiar franturi de cuvinte. Acest tip de scris este destul de comun si poate fi folosit pentru a scrie scrisori, eseuri sau sa faca schite. Utilizarea unui stilou poate crea o forma unica de scris, care poate fi folosita pentru a marca documentele cu un aspect individual, sau pentru a crea un design artistic.

Scrisul stangaci

Scrisul stangaci se refera la scrierea in care persoana foloseste mana stanga pentru a scrie. Acest tip de scris este adesea confundat cu scrisul printat sau scrisul de mana libera. De obicei, persoanele stangace au nevoie de mai mult timp pentru a invata sa scrie decat persoanele dreptace. Cu toate acestea, scrisul stangaci nu are neaparat nevoie de o forma sau model predefinit, ceea ce face ca acest tip de scris sa fie unic si individual.

Concluzie

Scrierea este una dintre cele mai vechi forme de comunicare si reprezinta un mijloc important prin care oamenii isi exprima gandurile, sentimentele si opiniile. Exista mai multe tipuri de scris, fiecare avand propriile sale avantaje si dezavantaje. Fiecare persoana poate alege tipul de scris in functie de nevoile sale si de preferintele sale personale.

Cele mai citite articole