Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
sushi

Introducere

Sushi este un aliment din bucataria japoneza, care consta in general din orez cu alge marine, oua de peste si alte ingrediente. Exista mai multe tipuri de sushi, care difera in functie de ingrediente si modul de preparare. Sushi poate fi servit sub forma de bucati mici, rulouri sau chiar platouri. Alegerea corecta a tipurilor de sushi pot face ca aceasta mancare sa fie una delicioasa si buna pentru sanatate.

Maki Sushi

Maki Sushi este cel mai cunoscut tip de sushi. Se formeaza prin rularea ingredientelor in orez si alge marine intre doua foi de nori. Exista mai multe tipuri de rulouri, printre care se numara: uramaki (rolul inversat), temaki (rol conic) si futomaki (rol mare). Popularitatea acestor rulouri deriva din faptul ca pot fi facute cu ingrediente variate, cum ar fi pestele, ciupercile, ouale fierte, avocado sau legume. De asemenea, se poate adauga si wasabi, sos de soia sau alte condimente.

Nigiri Sushi

Nigiri sushi este un alt tip de sushi, care consta in general din o bucata de peste peste taiata sau de alte ingrediente, asezata pe o bucata de orez. Acest tip de sushi poate fi consumat ca atare sau poate fi aromat cu wasabi, sos de soia sau alte condimente. Unele dintre cele mai populare tipuri de nigiri sushi sunt: sake (somon) nigiri, tamago (ou fiert) nigiri si maguro (ton) nigiri.

Temaki Sushi

Cele mai citite articole

Temaki Sushi este un tip de sushi care se prezinta sub forma de conuri. Acestea sunt facute prin rularea ingredientelor intre doua foi de nori, asezate sub forma de con. Ingredientele pot varia de la peste, legume la fructe. Multe persoane considera ca acest tip de sushi este mai usor de preparat si face parte dintre cele mai populare tipuri de sushi.

Inari Sushi

Inari sushi este un tip de sushi care consta in general din orez cu alge marine, servit in saci de tofu. Acest tip de sushi se poate servi ca atare sau poate fi aromat cu wasabi, sos de soia sau alte condimente. Acest tip de sushi este foarte usor de pregatit si este unul dintre cele mai populare tipuri de sushi.

Kakinoha Sushi

Kakinoha sushi este un tip de sushi care consta in general intr-o bucata de peste asezata intre doua foi de nori. Exista mai multe tipuri de kakinoha sushi, cum ar fi unagi (anguila) kakinoha, maguro (ton) kakinoha si sake (somon) kakinoha. Acest tip de sushi poate fi servit ca atare sau poate fi aromat cu wasabi, sos de soia sau alte condimente.

Final

Exista o multime de tipuri de sushi care sunt disponibile pentru a fi savurate. Fiecare tip de sushi are propriile sale caracteristici si ingrediente. Alegerea corecta a tipurilor de sushi poate face ca aceasta mancare sa fie una delicioasa si buna pentru sanatate. Din acest motiv, este important sa se stie cum sa se faca fiecare tip de sushi, pentru a putea fi servit cu succes.

Cele mai citite articole