Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
verbe

Introducere

Verbele sunt vorbiri importante atat in limba engleza, cat si in alte limbi. Ele au un rol esential in constructia propozitiilor si contribuie la exprimarea ideilor si sentimentelor. Un verb poate fi definit ca fiind o parte de vorbire care prezinta o actiune, starea sau existenta si sunt esentiali pentru formarea structurii unei propozitii. In cazul in care vrei sa intelegi mai bine gramatica limbii engleze, este important sa cunosti diferite tipuri de verbe.

Forma de baza a verbului

Primul tip de verb pe care trebuie sa-l cunosti este forma de baza. Aceasta se refera la forma originala sau la infinitivul unui verb. Forma de baza este cea mai simpla si cea mai usoara forma a verbului. Ea se foloseste adesea ca forma de referinta pentru conjugarea verbului, deoarece conjugarea verbului se bazeaza pe forma de baza a acestuia. De exemplu, verbul „a conduce” este forma sa de baza. Daca vrei sa conjugi acest verb, trebuie sa stii forma sa de baza.

Formele simple

Formele simple se refera la cele trei forme bine cunoscute ale verbului: prezent, trecut si viitor. Acestea sunt cunoscute si sub numele de conjugari simple. Formele simple pot sa indice de obicei o actiune care se intampla in momentul prezent (prezentul simplu), in trecut (prezentul perfect) sau in viitor (viitorul simplu). Pentru a forma aceste forme simple, trebuie sa inveti modul corect de a conjuga verbul. De exemplu, verbul „a conduce” poate fi conjugat in forma prezentului simplu, astfel: eu conduc, tu conduci, el conduce, noi conducem, voi conduceti, ei conduc.

Formele continue

Cele mai citite articole

Formele continue ale verbului sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de conjugari continue. Acestea se refera la formele prezentului, trecutului si viitorului continui. Acestea se deosebesc de formele simple deoarece indica ca actiunea a inceput si va dura pentru o perioada de timp. Pentru a forma formele continue, trebuie sa combini formele simple cu formele auxiliare, cum ar fi formele auxiliare „esti” si „vom”. De exemplu, verbul „a conduce” poate fi conjugat in forma prezentului continuu, astfel: eu conduc, tu esti conduci, el este conducand, noi vom conduce, voi veti conduce, ei vor conduce.

Formele perfecte

Formele perfecte se refera la formele prezentului si trecutului perfect si la formele viitorului perfect. Acestea se deosebesc de formele simple si continue deoarece indica ca actiunea s-a intamplat inainte si poate fi egalata cu o alta actiune. Pentru a forma formele perfecte, trebuie sa combini formele simple cu formele auxiliare, cum ar fi formele auxiliare „am” si „vor”. De exemplu, verbul „a conduce” poate fi conjugat in forma prezentului perfect, astfel: eu am condus, tu ai condus, el a condus, noi am condus, voi ati condus, ei au condus.

Formele perfecte continue

Formele perfecte continue se refera la formele prezentului si trecutului perfect continuu si la formele viitorului perfect continuu. Acestea se deosebesc de formele simple si continue deoarece indica ca actiunea s-a intamplat inainte si se intampla in prezent sau va continua sa se intample in viitor. Pentru a forma formele perfecte continue, trebuie sa combini formele perfecte cu formele auxiliare, cum ar fi formele auxiliare „este” si „vor”. De exemplu, verbul „a conduce” poate fi conjugat in forma prezentului perfect continuu, astfel: eu am fost conducand, tu ai fost conducand, el a fost conducand, noi vom fi conducand, voi veti fi conducand, ei vor fi conducand.

Concluzie

Acestea sunt principalele tipuri de verbe pe care trebuie sa le stii. Intelegerea diferitelor forme ale verbului te poate ajuta sa devii mai bun in limba engleza si sa inveti mai bine cum sa folosesti verbele in propozitii si formulare. Cu cat devii mai bun in intelegerea acestor forme de verbe, cu atat vei deveni mai bun in limba engleza.

Cele mai citite articole