Pregătirile pentru iarnă nu se reduc doar la cumpărarea de lemne, la izolarea casei sau verificări ale funcționalității instalațiilor. În cele mai multe dintre cazuri, pregătirile pentru iarnă înseamnă provizii de hrană, în speță anumite produse sau preparate conservate, perfecte pentru a fi servite în sezonul rece. Dacă și tu te pregătești pentru iarnă și cauți rețete perfecte pentru aceasta, iată câteva idei care te vor ajuta să te bucuri de adevărate delicatese.
Zacuscă la borcan
Zacusca este unul dintre cele mai cunoscute și iubite preparate, fiind perfectă pentru momentele în care temperaturile scad. Zacusca este un amestec de legume fierte sau călite, care neapărat necesită conservare în borcane de sticlă. Sticla poate fi sterilizată cu ușurință și în plus nu alterează gustul sau proprietățile conservelor. Dacă nu știi de unde să cumperi aceste recipiente, atunci descoperă gama de produse din sticlă de la Depozitul de Ambalaje și bucură-te de gustul perfect al preparatelor tale în orice moment.
Pentru zacuscă vei avea nevoie de vinete (ingredient principal), ardei, roșii, ceapă, morcov, dar și de condimente precum sare și piper. Secretul este să fierbi legumele la foc mic, eventual într-un ceaun, pentru a fi sigură că gustul și aromele se întrepătrund într-un mod eficient.
Nu uita că roșiile se pun la final la fiert, deoarece acestea au proprietatea de întări restul legumelor din zacuscă. Astfel, dacă vrei să te bucuri de un gust bun, dar și de o textură deosebită, respectă rețeta și folosește recipiente de calitate.
Vinete în ulei la borcan
Majoritatea gospodinelor preferă să pună vinetele coapte direct la congelator, însă există o metodă mult mai utilă de a te bucura de gustul delicios al vinetelor. Poți coace vinetele și mai apoi poți pregăti un amestec cu sare, puțin conservant și ulei, pentru ca mai apoi să le poți pune la borcan. În acest fel vei avea o salată gata pregătită, perfectă pentru zilele reci de iarnă. Tot ce va trebui să faci este să adaugi maioneza în momentul servirii, pentru ca vinetele tale să fie perfecte pentru invitați.
Sos cu muștar și gogoșari
Dacă vrei să îți surprinzi invitații sau familia cu un preparat unic și delicios, atunci ar trebui să încerci rețeta de sos cu muștar și gogoșari. Pe lângă aceste două ingrediente, vei mai avea nevoie de zahăr, miere, sare și piper, pe care să le pui la fiert împreună cu circa jumătate de litru de apă. Atunci când apa scade, vei observa formarea unui sos auriu, cu o aromă deosebit de plăcută.
Adaugă câteva foi de dafin și pune amestecul la borcan, pentru a-l servi iarna în compania fripturilor de porc sau miel. Sosul îți va îmbogăți experiența culinară, iar invitații vor fi cu siguranță cuceriți.
Ardei copți
Ardeii copți sunt perfecți pentru iarnă, datorită aromei lor extraordinare. Pentru a-i pune la borcan ai nevoie de câteva kilograme de ardei, pe care să îi coci pe o plită. Ulterior va fi nevoie să îi cureți de pieliță și de semințe, pentru a-i felia și pune în borcan. Ulterior poți face amestecul format din apă, zahăr și oțet, pe care îl vei turna peste ardei.
Acestea sunt doar câteva dintre rețetele cele mai iubite pentru iarnă, care te pot ajuta să faci preparatele mai savuroase. Alege întotdeauna să folosești produse de calitate și să optezi pentru recipiente de sticlă pentru stocare. Sticla este igienică și poate fi sterilizată cu ușurință, pentru ca preparatele tale să fie pline de gust.