Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Primele barci gonflabile apar în jurul anului 1934 şi de atunci sunt în continuu perfecţionate astfel încât au ajuns în ziua de astăzi, în societatea modernă actuală, să suplinească toate nevoile şi exigențele pescarilor şi celor care adoră să se plimbe pe apă. bărcile gonflabile sunt foarte rezistente acum, au o compartimentare generoasă şi pot transporta o cantitate mare de echipament şi un număr mare de pasageri, rămânând în stare de plutire chiar şi pe apă agitată sau când sunt parţial inundate. 

Cu alte cuvinte, barca gonflabila este potrivită pentru relaxare, pescuit şi plimbări pe apă, nu ocupă mult spaţiu şi costă destul de puţin. Acum, bărcile gonflabile vin la pachet cu vâsle, pompa de umflare şi kit de reparare. 

Întrebări şi răspunsuri despre bărcile gonflabile folosite la pescuit

Cele mai citite articole

Înainte de a cumpăra o barcă gonflabilă, pescarii îşi pun numeroase întrebări la care caută răspunsuri astfel încât să ştie că fac o investiţie bună şi o alegere corectă. Cele mai frecvente întrebări pe care şi le pun pescarii sunt:

 • ce durata de viaţă are o barcă gonflabilă? Răspunsul la această întrebare este unul surprinzător. O astfel de barcă are o durată de viaţă minimă de 10 ani, chiar şi în condiţii de exploatare în fiecare zi;
 • ce greutate suporta barca gonflabilă? În funcţie de modelul de barcă gonflabilă pentru pescuit ales, acesta poate suporta o greutate de până la 400 de kilograme, ce creşte sau scade proporţional cu numărul de persoane pe care le poate susţine;
 • barca gonflabilă include pompa de umflare, kit de reparaţii şi vâsle? Cele mai multe modele de bărci gonflabile de pescuit au în pachet vâsle de plastic, lemn sau metal, dar şi o pompă manuală şi obligatoriu kit de reparare. Kitul de reparare este necesar pentru că se întâmpla adesea să apară mici probleme ce pot fi uşor rezolvate şi soluţionate cu ajutorul unui astfel de kit. Cei mai mulţi furnizori includ în pachetul de achiziţie şi kitul de reparaţie, însă este important de verificat acest aspect la fiecare model;
 • ce dimensiuni va avea barca gonflabilă? Barca pneumatică va avea diferite dimensiuni, în funcţie de model şi de câte persoane ar putea încorpora aceasta şi de capacitatea sa în kilograme. Ceea ce înseamnă că se pot achiziţiona bărci de 160 x 94 x 29 cm, pentru 1 persoană și 80 kg, 236 x 114 x 41 cm pentru 2 persoane și 150 kg, 211 x 117 x 41 cm pentru 3 persoane și 186 kg, iar lista poate continua.

Avantajele achiziţionării unei bărci gonflabile

Indiferent că va fi folosită la pescuit sau la plimbări relaxante, cert este ca barca pneumatică permite petrecerea timpului în largul apei. Pentru că utilizatorii să se simtă protejaţi şi confortabil, trebuie să aleagă o barcă pneumatică bună. Principalele avantaje ale folosirii unei bărci pneumatice bune includ:

 • petrecerea timpului liber într-un mod unic şi special alături de familie şi prieteni;
 • rezistenţă pentru o perioadă îndelungată la factorii de mediu;
 • păstrarea formei;
 • rezistență crescută la temperaturi extreme;
 • umezeala suportată bine, nu provoacă apariţia mucegaiului;
 • posibilitatea ataşării unui motor;
 • uşurinţă în manevrabilitate;
 • portabilitate facilă şi depozitare uşoară.

Cele mai citite articole