Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Popularitatea din ce în ce mai mare a pizzeriilor şi a celebrului preparat pizza determina din ce în ce mai multe persoane, potenţiali antreprenori să îşi deschidă o astfel de afacere. O pizzerie va avea potenţialul de a aduce profituri mari, fie că este vorba despre varianta clasică sau despre varianta cu livrare la domiciliu. 

Procesul de demarare şi de dezvoltare a unei pizzerii necesită o planificare atentă şi foarte multă răbdare. Cu un număr în creştere de restaurante, antreprenorii care îşi doresc să deschidă o pizzerie trebuie să vină cu ceva unic pe piaţă, fie că este vorba despre produse destinate exclusiv vegetarienilor sau persoanelor cu alergii sau despre prepararea pizzei de către clienţi, ori oferirea meniurilor speciale pentru copii. Deschiderea unei pizzerii este o activitate interesantă şi se poate transforma într-o afacere de succes dacă sunt respectaţi câţiva paşi simpli.

Cum îţi deschizi propria pizzerie?

Pentru a deschide o pizzerie, este important ca antreprenorii să îşi aleagă tipul de afacere pe care doresc că îl demareze. Aşadar, antreprenorii trebuie să aleagă între restaurant, centru de livrare, punct de vânzare, astfel încât vor şti ce tip de locaţie să închirieze sau să cumpere.

Alegerea locaţiei pentru pizzerie poate fi un moment dificil de debut al afacerii. Pentru a-şi uşura munca, antreprenorii pot închiria sau achiziţiona un spaţiu ce a fost folosit anterior în acelaşi scop sau pot amenaja pizzeria într-o locaţie complet nouă. 

De asemenea, se recomandă să se facă demersurile pentru obţinerea avizelor de funcţionare necesare în oraş şi dispunerea de capitalul necesar pentru demararea unei asemenea afaceri. În cazul în care afacerea nu poate fi finanţată din fonduri proprii, se va căuta un partener cu care se vor împărţi costurile, dar şi profitul sau se poate aplica pentru un împrumut prin intermediul băncilor.

Echipamentele şi dotările unei pizzerii joacă, de asemenea, un rol foarte important în calitatea produselor comercializate. De aceea, se recomandă achiziţionarea modelelor de cuptor pizza de calitate, astfel încât savoarea sortimentelor de pizza să fie garantată.

Nu în ultimul rând, este necesar să se alcătuiască meniul pentru pizzerie. Se poate aduna un grup de prieteni, de rude, de cunoscuţi şi antreprenorii îi pot întreba ce anume prefera să consume. De asemenea, se pot consulta meniuri ale pizzeriilor concurente, sau antreprenorii îşi pot folosi imaginaţia. 

Politica de preţuri este la fel de importantă în deschiderea unei pizzerii. Este necesar să se afle preţurile la pizza oferite de concurenţă. Pizza este un fel de mâncare ieftin, accesibil, de aceea se recomandă ca antreprenorii să se alinieze cu concurenta în cazul în care nu doresc deschiderea unei locaţii de lux în care se servesc numai specialităţi costisitoare.

Personalul care va prepara şi va vinde sau livra pizza este la fel de important. Bucătarii, pizarii pricepuţi, chelnerii şi livratorii amabili vor asigura o mâncare delicioasă şi un mediu prietenos în care clienţii vor reveni cu plăcere şi cu încredere. Plus că promovarea prin reclame online, fluturaşi împărţiţi în zona în care este deschis restaurantul va aduce mulţi clienţi care la rândul lor vor face recomandări.

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!