Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Profită de spațiul disponibil în curtea sau grădina ta și amplasează un cuptor pentru gătit în aer liber. Bucură-te de zilele frumoase de primăvară, de vară sau chiar de toamnă și prepară pâine, cozonac, pizza, grătare, fripturi și alte mâncăruri savuroase în bucătăria exterioară. Iată ce trebuie să știi despre cuptoarele de grădină pe lemne, cu gaz sau electrice și descoperă avantajele acestora.

Cuptor de grădină pe lemne

Nimic nu se compară cu mirosul unei pâini sau pizze gătite într-un cuptor de grădină tradițional, pe lemne. Mâncarea are un gust autentic, iar aroma de fum adaugă o savoare care nu poate fi obținută prin alte metode de preparare. Aluatul nu este singurul prieten al gătitului cu lemne sau cărbuni, ci putem include în aceeași categorie și carnea, care capătă o crustă delicioasă.

Potrivit unui sondaj realizat de către Hearth, Patio and Barbecue Association, 71% dintre cei chestionați au declarat că gătesc în aer liber pentru a îmbunătăți savoarea mâncării. Alte motive care se află în topul celor care dețin grătare și cuptoare de grădină sunt plăcerea personală și delectarea familiei și prietenilor.

Un cuptor placat cu piatră naturală are un aspect estetic, autentic și poate deveni un element de interes în curtea sau grădina ta, în juruia căruia să planifici amenajarea exterioară. Redescoperă plăcerile simple și gătește în aer liber cu lemne, alături de cei dragi.

Cuptor de grădină cu gaz

Cele mai citite articole

Cuptoarele de grădină cu gaz sunt eficiente și ușor de utilizat, perfecte pentru grătare și alte preparate. Nu necesită un timp îndelungat pentru a se încălzi și nu produc cenușă precum cele pe lemne, însă mâncarea nu va avea savoarea fumului.

Totuși, dacă ești în căutarea unei soluții rapide pentru gătit în aer liber, poți opta pentru cuptoarele de grădină cu gaz. O altă caracteristică importantă a acestora este ușurința în utilizare. Poți ajusta temperatura în funcție de nevoile tale, ceea ce face ca prepararea alimentelor să fie mult mai precisă și mai ușoară.

Cuptor de grădină electric

Cuptoarele de grădină electrice sunt ideale pentru cei care doresc un echipament modern pentru gătit în aer liber, ușor de utilizat și de curățat. Au, de asemenea, un minus considerabil comparativ cu cele pe lemne: alimentele preparate nu vor avea gustul și mirosul de fum care amintește de mâncarea din copilărie.

Printre avantajele cuptoarelor de grădină electrice se numără: eficiența energetică a echipamentelor moderne, posibilitatea de a regla temperatura și ușurința de curățare. În același timp, acestea se încălzesc repede și nu necesită o atenție constantă când gătești, ceea ce înseamnă că poți petrece mai mult timp cu prietenii și familia.

Beneficiile de care te poți bucura când ai un cuptor de grădină sunt multiple, iar aparatele pe lemne, cu gaz sau electrice reprezintă o alegere excelentă pentru pasionații de gătit în aer liber. Acestea permit prepararea unei game variate de mâncăruri, de la pâine și cozonac la pizza și friptură. Când alegi modelul potrivit pentru tine, ține cont atât de rolul practic al acestuia, cât și de cel estetic.

Cele mai citite articole