Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
corp

introducere

Atunci cand vine vorba de felul in care arata oamenii, se poate spune ca exista o varietate de forme si dimensiuni. Unele persoane au corpuri mai mari, in timp ce alte persoane au corpuri mai subtiri si mai mici. Ceea ce face ca o persoana sa arate cum arata este cunoscut ca forma corporala sau structura corporala. Exista mai multe tipuri de forme corporale, iar aceste forme pot fi folosite pentru a clasifica persoanele in diferite categorii.

Tipurile de corp

Exista patru principale tipuri de corp: ectomorf, mesomorf, endomorf si combinat. Fiecare tip de corp are propriile sale caracteristici unice, iar aceste caracteristici sunt ceea ce permite clasificarea persoanei in acea categorie.

Ectomorf

Ectomorfii sunt persoanele care au tendinta de a avea trupuri slabe si subtiri. Acest tip de corp se caracterizeaza prin oase lungi si subtiri, pieptul slab si soldurile foarte subtiri. Acesti oameni pot avea dificultati in a castiga muschi, iar in acelasi timp pot sa piarda greutate usor. Ectomorfii sunt, de asemenea, persoane care au tendinta de a face foarte multi sporturi si de a se antrena in mod regulat. Acest tip de corp este foarte comun in randul oamenilor atletici.

Mesomorf

Cele mai citite articole

Mesomorfii sunt persoanele care au tendinta de a avea trupuri cu o structura musculara clara si definita. Acest tip de corp se caracterizeaza prin solduri lati, piept adanc si brate subtiri. Acesti oameni au tendinta de a castiga usor muschi si de a-si mentine greutatea. De asemenea, acestia pot fi, de obicei, foarte atletici si au tendinta de a se simti confortabil facand orice tip de sport.

Endomorf

Endomorfii sunt persoanele care au tendinta de a avea trupuri mai rotunjite si mai robuste. Acest tip de corp se caracterizeaza prin solduri late, talie mai mare si solduri mai rotunjite. Acesti oameni au tendinta de a castiga greutate usor si de a-si mentine greutatea. De asemenea, acestia pot fi, de obicei, mai putin atletici si pot avea nevoie de mai multa disciplina pentru a se antrena.

Combinat

Combinatul este un tip de corp care este o combinatie intre ectomorfi, mesomorfi si endomorfi. Acest tip de persoana poate prezenta caracteristici din toate cele trei tipuri de corp. Acesti oameni au tendinta de a avea un corp mai echilibrat si de a fi capabili sa castige atat muschi, cat si grasime, in functie de cat de mult se antreneaza si mananca. De asemenea, acestia pot fi foarte atletici si pot fi capabili sa faca orice sport.

concluzie

Exista patru principale tipuri de corp, fiecare avand propriile sale caracteristici unice. Ectomorfii au trupuri subtiri si subtiri, mesomorfii au trupuri clare si bine definite, endomorfii au trupuri rotunjite si robuste, iar combinatul este o combinatie intre cele trei tipuri de corp. Indiferent de tipul de corp pe care o persoana il are, este important ca persoana sa se asigure ca se antreneaza si mananca sanatos, in scopul de a-si mentine sau de a-si imbunatati forma fizica si sanatatea.

Cele mai citite articole