Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

O cameră pentru copii trebuie să fie sigură și funcțională, iar copilul să se simtă confortabil în ea. Este minunat dacă decorul camerei stimulează și imaginația copilului. În continuare vei găsi sfaturi despre cum să amenajezi interiorul pentru un copil, pentru a îndeplini cu succes cele mai importante funcții și, în același timp, să inspire și să ofere multă bucurie copilului.

Funcționalitate: zone de activitate

Când amenajezi o cameră pentru copii merită să deosebești mai multe sfere și să te gândești la amenajarea lor, pentru a satisface toate necesitățile unui bebeluș sau copil în continuă dezvoltare:

·   În sfera somnului, copilul ar trebui în primul rând să aibă un somn și o odihnă bună . Alege un pat confortabil, cu o saltea de bună calitate. Alegerea unui pătuț decent, încă de la naștere, este o investiție în odihnă sănătoasă, bunăstare și dezvoltare fizică adecvată a copilului. Acesta trebuie să poată fi ajustat la vârsta copilului, pentru a fi utilizat mai mult timp. În camerele mici, poți folosi un pat supraetajat și un spațiu pentru jucării dedesubt. Atunci când alegi această soluție, nu uita să îți amintești de o iluminare bună, iar lumina naturală este cea mai potrivită. În plus, poți instala o lampă de perete sub pat.

Cele mai citite articole

·   Jucăriile preferate ale celui mic trebuie să fie aranjate în sfera jocului. Pentru a menține lucrurile ordonate, în această parte a camerei poți folosi o comodă, un cufăr pentru jucării, o bibliotecă sau containere și coșuri. În camere mai mari, poți alege o canapea, pufuri sau un fotoliu bebe, unde cel mic poate fi în siguranță în timp ce se joacă.

·   În zona de studiu, amintește-ți despre mobilierul ergonomic . În cazul unui copil mai mare, cea mai bună alegere este un birou și un scaun care să „crească” împreună cu el. Astfel de mobilier este de obicei reglabil. Această zonă trebuie iluminată corect. Cel mai bine este atunci când biroul este perpendicular pe sursa de lumină solară. Lampa de birou pentru copiii dreptaci ar trebui să fie în stânga, pentru copiii stângaci în dreapta. Distanța optimă a sursei de lumină de punctul pe care vrei să îl luminezi trebuie să fie de aproximativ 35 cm.

Securitate: cu ce ​​este în contact copilul?

Atunci când alegi mobilier pentru o cameră pentru copii, acordă atenție materialului din care sunt fabricate. Cea mai bună opțiune este reprezentată de mobilierul din lemn acoperit cu vopsele și lacuri ecologice. Este necesar să se acorde atenție faptului că patul, scaunele sau masa au marginile ascuțite securizate. Trebuie să îți amintești și de prizele electrice din cameră și să le asiguri. În plus, toate mobilierele camerei trebuie alese din materiale inofensive, de preferință naturale (canapele și fotolii din tapițerie din bumbac, jucării din lemn, lână sau in).

Cele mai citite articole