Ce poate fi mai plăcut decât o seară răcoroasă de vară în care te relaxezi cu prietenii pe terasă sau în grădină, discutând și bucurându-vă de fiecare clipă? Deși este vorba de o mare plăcere în a realiza astfel de întâlniri, trebuie să te asiguri înainte că grădina ta este cât de cât luminată pentru a nu avea neplăcerile unui întuneric total. Dar cum îți poți armoniza zona de relaxare din exteriorul locuinței în ceea ce privește iluminatul? Iată câteva sfaturi de decorare în acest sens pentru un iluminat exterior optimizat.
Iluminarea exterioară principală
Pentru a te bucura pe deplin de astfel de seri, precum cea amintită mai sus, este nevoie de iluminarea grădinii sau terasei, ori chiar a aleii care străbate toată curtea. Pentru a face acest lucru, poți identifica mai multe articole de iluminat exterior, acestea putând fi găsite și în magazin de corpuri de iluminat în Timișoara.
Lampadarele de exterior sunt corpuri de iluminat care trebuie să respecte anumite reguli de siguranță, în special să fie impermeabile. Acest lucru este indicat de indicele de protecție, regăsit sub denumirea IP. Un astfel de lampadar cu IP65 este ideal a fi folosit pentru rezistența sa crescută la apă sau praf.
Cele mai citite articole
Există numeroase surse de iluminat pentru exterior, dar una dintre cele mai utilizate este reprezentată de stâlpii de grădină. Aceștia sunt așezați direct pe sol și sunt complet rezistenți la apă. O astfel de sursă de iluminat nu numai că îți permite să proiectezi lumina în întreg spațiul exterior, ci îți oferă și șansa de a te bucura de un design elegant al grădinii. Denumită și far, această lampă LED pentru exterior este impermeabilă și îți luminează drumul prin grădină trasând o linie de lumină eficientă. Mai mult decât atât, aceasta poate avea și funcție solară, rămânând în timpul zilei un terminal solar care captează energia pentru a o reînnoi cu scopul utilizării sale seara, după apusul soarelui. În acest fel, este vorba despre economisirea timpului și a energiei.
Marele avantaje al acestor corpuri de iluminat pentru exterior este că nu ocupă prea mult spațiu. Acestea sunt echipate, de regulă, cu tehnologie LED, ceea ce înseamnă că consumul de energie este unul extrem de scăzut, chiar dacă lumina obținută este cea optimă (în jur de 12W).
Alături de astfel de lampadare sau stâlpi de lumină pentru exterior, există și aplicele de perete, concepute a fi utilizate tot în spațiile exterioare. Folosite pe scară extrem de largă, astfel de aplice de perete sunt prevăzute cu lumini LED pentru a garanta momente inedite de relaxare pe terasă în nopțile lungi de vară. Mai mult decât surse de lumină, acestea reprezintă și obiecte de design, oferind exteriorului un aspect plăcut. Deși nu acoperă o suprafață prea mare, o astfel de aplică poate încălzi atmosfera, reprezentând astfel o sursă de lumină auxiliară. Marele avantaj al acestei surse de lumină pentru exterior este dat de prețul său modest. Și instalarea sa este relativ ușoară, însă dezavantajul este acela că oferă mult mai puțină lumină decât un lampadar ca cel prezentat mai sus. Pe de altă parte, aceasta este ideală pentru iluminatul teraselor care reprezintă spații mai restrânse.