Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ca șofer nou, s-ar putea să te simți presat să fii perfect încă de la început. Cu toate acestea, acest lucru duce adesea la consecințe negative atât pentru tine, cât și pentru mașina ta. Prima dată după ce îți iei permisul și iei mașina pe șosea se poate șimți ca o cursă, dar este important să ai anumite reguli implementate pentru a nu te lasă dus de val și pentru a respecta și ceilalți șoferi din trafic.

Iată 4 lucruri de care trebuie să ai grijă ca șofer începător:

  1. Respectă legile

Drumul nu este propriul tău teren de curse personale. Este un loc în care oamenii își desfășoară viața și trebuie să respecți asta. Dacă lovești pe cineva, chiar dacă este din greșeală, poți fi dat în judecată și poți suferi consecințe grave. Condusul unei mașini este un privilegiu care vine cu multă responsabilitate. Este responsabilitatea ta să fii un șofer excelent, să-i protejezi pe alții și să fii un bun cetățean, astfel este important să respecți toate legile de circulație, chiar dacă vezi alți oameni că nu fac asta.

  1. Ai grijă la vremea rea

Condițiile meteorologice au un impact enorm asupra abilităților tale de condus mașina. Dacă tocmai ai obținut permisul, este posibil să nu fii obișnuit să te confrunți cu vremea rea. Acest lucru îți poate face abilitățile de condus mai puțin sigure și chiar periculoase. Când vremea începe să se înrăutățească, orice șofer trebuie să fie deosebit de atent. Drumurile pot fi alunecoase, iar vizibilitatea poate fi limitată de ploi abundente sau zăpadă. Când se întâmplă acest lucru, încearcă să îți planifici traseul din timp, astfel încât să nu ajungi să conduci unde nu vrei. Dacă trebuie să conduci pe vreme rea, evită zonele cu trafic intens, cum ar fi străzile orașului și autostrăzile. Aceste zone sunt deosebit de periculoase din cauza numărului de mașini care se află pe drum și pot deveni mortale. Acest lucru îți va permite să conduci încet și să eviți coliziunile.

  1. Ai grijă să ai mereu documentele necesare la tine

Cele mai citite articole

Este important să reții că ești responsabil pentru toate acțiunile tale în timpul condusului. În calitate de șofer nou, trebuie să înțelegi că îți asumi o responsabilitate uriașă. Trebuie să fii conștient de mediul înconjurător în orice moment. Dacă nu ești precaut, poți provoca vătămări grave ție sau altora dacă ai un accident pentru că nu ai fost atent. Fă-ți un obicei din a avea întotdeauna buletinul, permisul de conducere, certificatul de înmatricularea a mașinii, asigurarea rca, ITP-ul și rovigneta. Nu vrei să pierzi aceste documente și vrei să fii pregătit în cazul în care se întâmplă ceva. Dacă încă nu ai obținut toate actele necesare, este cazul să o faci, iar dacă ai nevoie de mai multe informații intră pe Asigurăricontactless.ro, unde poți afla lucruri precum asigurare auto preț sau verificare ITP și rovinietă.

  1. Nu sta pe telefon

Acest lucru poate părea de bun simț, dar este surprinzător câți oameni încă mai fac asta. Este vital să fii mereu atent atât la drum, cât și la șoferii de lângă tine, de aceea nu este recomandat să folosești telefonul în timp ce conduci. Te poți pune pe tine și pe ceilalți în pericol fiind neatent. Ai putea ajunge într-un accident sau ai putea primi amendă pentru că folosești mobilul pe drumuri publice.

Condusul este o responsabilitate serioasă. Este important ca fiecare șofer să respecte legile, să fie atent la vreme și să aibă întotdeauna documentele la el. Aceste sfaturi pot ajuta șoferii noi să progreseze și să devină șoferi mai buni.

Sursă foto: unsplash.com

Cele mai citite articole