Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Activitatea agricola astazi este dotata cu cele mai necesare tipuri de utilaje agricole, cu ajutorul carora se efectueaza sapaturi, plantare si recoltare. Aceste tipuri de utilaje agricole includ un dispozitiv foarte util – cultivatorul pentru plivit. Deja chiar din numele acestui echipament este clar pentru ce fel de munca este destinat. 

Cu toate acestea, merita remarcat faptul ca plivitul nu este singurul lucru pe care il face un cultivator. Functiile sale directe sunt, de asemenea, afanarea solului, aratul, prevenirea inradacinarii buruienilor, pregatirea brazdelor pentru insamantare si multe alte lucrari similare. Pana in prezent, plivitoarele sunt cel mai adesea selectate in functie de specii si clase. 

Dupa tip, cultivatoarele sunt impartite, in functie de tipul de motor instalat pe ele. Ele sunt impartite in clase, in functie de greutatea lor. Este demn de remarcat faptul ca aceasta caracteristica te ajuta sa alegi exact echipamentul necesar care va fi cel mai convenabil pentru a lucra pe un anumit teren. 

De exemplu, pe suprafete mici, se pot folosi utilaje agricole mici, iar pe suprafete mari si pe pamant virgin, cultivatoarele pe benzina sunt mult mai convenabile de exploatat.

Cultivator – clase de severitate

Pentru o mai mare comoditate, atunci cand alegi acest mijloc mecanizat, se obisnuieste sa-l imparti in clase de severitate. Sunt patru in total. Prima clasa este considerata a fi tipul ultrausor. Cultivatoarele din aceasta clasa sunt proiectate pentru prelucrarea micilor parcele personale si sunt capabile sa proceseze chiar si paturi si randuri intre ele. 

Cele mai citite articole

Cea de-a doua clasa de cultivatoare de prasit este reprezentata de utilajele agricole de clasa usoara. Aceste cultivatoare sunt, de asemenea, proiectate pentru prelucrarea suprafetelor mici, dar productivitatea lor este deja ceva mai mare decat cea a tipului anterior de utilaje.

Sunt mai puternice si capabile sa prelucreze suprafete mari de sol si fac parte din clasa de mijloc. Greutatea lor poate ajunge la aproximativ saizeci de kilograme, datorita carora sunt destul de stabile. Aceste utilaje sunt capabile sa proceseze pana la douasprezece acri de sol. 

Si, in cele din urma, cele mai venerabile si puternice in forma lor sunt cultivatoarele de clasa grea. Un astfel de echipament este deja, de drept, considerat industrial, deoarece amploarea muncii si productivitatea lor sunt foarte mari. Acest tip de cultivatoare este folosit pentru cultivarea si prelucrarea terenurilor virgine si a campurilor mari. 

Cultivator – functionalitate

De regula, aceste utilaje agricole functioneaza exclusiv pe benzina, si in acelasi timp indeplinesc multe functii suplimentare. Din punct de vedere structural, cultivatorul este un echipament montat si este alimentat de un tractor. 

Unitatea principala a acestei unitati este un cadru de tip suport, care este atasat de tractor pe o parte si se sprijina pe roti largi de cealalta parte. Principalele elemente de lucru ale cultivatorului de plivit sunt asa-numitele labe de lancet.  

Cele mai citite articole