Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bateriile auto sunt o parte esențială a unui automobil. De la pornirea mașinii până la încărcarea telefonului în mișcare, bateriile oferă energia de care are nevoie vehiculul pentru a continua să ruleze. De aceea, este atât de important să știți când să începeți să luați în considerare schimbarea bateriei mașinii, precum și ce puteți face pentru a-i prelungi durata de viață.

În medie, bateriile auto durează între 2 și 5 ani. Unul dintre cei mai importanți factori care afectează cât va dura bateria unei mașini este vremea. Un motor aflat în funcțiune sub capotă produce deja niveluri ridicate de căldură.

Vremea caldă poate provoca evaporarea fluidului din baterii auto, deteriorând structura internă a bateriei. De aceea, durata medie de viață a bateriei este mai scurtă în climă mai caldă. Deci, atunci când estimați cât va dura durata de viață a bateriei mașinii, luați în considerare climatul în care veți face cea mai mare parte a condusului.

Indiferent de temperatura pe care o conduceți, îngrijirea corespunzătoare a bateriei mașinii dvs. poate ajuta la menținerea acesteia în funcțiune. Consultați cele șapte sfaturi de mai jos despre prelungirea duratei de viață a bateriei mașinii:

1. Limitați plimbările scurte

Plimbările rapide cu mașina împiedică încărcarea completă a bateriei mașinii. Mențineți energia bateriei mașinii dvs. conducând-o frecvent și pe perioade lungi de timp. Dacă nu vă folosiți mașina des, luați în considerare investițiile într-un încărcător de baterii portabil. Aceste încărcătoare portabile vă pot porni bateria fără un alt vehicul în cazul în care sunteți blocat vreodată.

2. Păstrați bateria bine strânsă

O baterie care nu este fixată în siguranță ar putea vibra, putând duce la deteriorări interne și la scurtcircuite. Verificați în mod regulat terminalul bateriei – mai ales dacă conduceți frecvent pe drumuri accidentate – pentru a vă asigura că este bine poziționat în suportul de montare.

Cele mai citite articole

3. Opriți toate luminile când ieșiți

Păstrarea accidentală a farurilor și a luminilor ușii mașinii aprinse poate afecta grav bateria autovehiculului.

4. Controlează coroziunea

Terminalele bateriei se corodează în timp, dar menținerea lor curată de acumulare este o modalitate excelentă de a prelungi durata de viață a bateriei mașinii. Frecați terminalele cu o periuță de dinți înmuiată într-un amestec de bicarbonat de sodiu și apă. Apoi, folosind o sticlă de pulverizare cu apă rece, clătiți amestecul și urmați cu o uscare completă cu o cârpă curată.

5. Nu utilizați electronice

Opriți funcții precum radioul sau aparatul de aer condiționat atunci când motorul dvs. nu funcționează pentru a reduce consumul bateriei. Perioadele prelungite de ralanti pot, de asemenea, să descarce bateria.

6. Îngrijirea întregii mașini 

Mașina dvs. este compusă din mai multe piese care lucrează împreună. Asigurarea că luați mașina pentru reglaje de rutină, precum și depozitarea corectă a vehiculului sunt, de asemenea, modalități simple de a vă asigura că durata de viață a bateriei poate atinge capacitatea maximă. Bateria este doar o componentă a unei mașini care funcționează bine, deci asigurați-vă că  întrețineți corect toate părțile mașinii  pentru a-i prelungi durata de viață și durata de viață a bateriei.

Indiferent cât de bine vă mențineți bateria mașinii, nu puteți prevedea întotdeauna când aceasta poate muri.

Cele mai citite articole