Setarea APN-ului pentru proaspat procuratele telefoane Samsung second hand

Atunci cand se cumpara un telefon nou, mai toti cumparatorii vor avea pretentia ca noul dispozitiv proaspat achizitionat sa functioneze la potential si capacitate maxima, fara a avea anumite probleme. Un aspect extrem de important pe care mai toate smartphone-urile trebuie sa-l indeplineasca cu rapiditate si eficienta este dat de conexiunea si accesul la internet.

Asadar, atunci cand se procura telefoane Samsung second hand, este important ca proprietarul sa se asigure ca setarea APN-ului a fost realizata in mod corespunzator, in caz contrar putand sa apara potentiale probleme cu internetul. 

Prin urmare, dorind sa ajute la informarea unui numar cat mai ridicat de persoane, in articolul de fata au fost aduse in discutie principalele informatii cu privire la APN, omul putand sa ia astfel la cunostinta, intr-un mod facil, toate datele de care are nevoie.

Ce este APN-ul?

Primul aspect ce trebuie acoperit consta in nevoia omului de a intelege, mai exact, ce anume este acela APN si in ce anume consta acesta. Abrevierea vine de la termenul din engleza Acces Point Name. Mai pe intelesul tuturor, APN-ul reprezinta informatia de care smartphone-ul are nevoie pentru a se conecta la retelele mobile si la internet. 

Cand este accesat internetul de pe telefon, operatorul de retea mobila va citi APN-ul inregistrat la setari si va oferi dispozitivului o adresa IP pentru a se asigura ca conexiunea respectiva este sigura. Asadar, APN-ul trebuie sa fie setat corespunzator.

De ce este nevoie de APN pentru telefoane Samsung second hand? 

De cele mai multe ori, posesorul telefonului nu va trebui sa se ingrijoreze cu privire la setarile APN-ului deoarece acestea vor fi stabilite automat prin intermediul cartelei SIM. Cu toate acestea, in situatiile in care se trece de la o retea la alta, va exista sansa de a fi necesara o schimbare manuala a setarilor respective.

Cum se acceseaza?

Pathingul arata in felul urmator:

  • Settings > Connections;
  • Mobile Networks > Acces Point Name > More;
  • Se va apasa “Reset to default” sau “New APN” pentru a fi introduse datele manual.

In concluzie, acestea sunt informatiile ce trebuie luate la cunostinta.